2015-05-13 16:24:15

Gluténmentes diéta? Segítünk!

A lisztérzékenység lényege, hogy a táplálékkal bevitt búzafehérje olyan láncreakciót indít el a genetikailag fogékony emberek szervezetében, amely a vékonybél felszívódási zavarához vezet. A betegség bármely életkorban előfordulhat. Kezelése csupán élethosszig tartó diéta betartásával lehetséges. Ez rendkívül fontos, hiszen a hosszú ideig elhanyagolt lisztérzékenység idő előtti csontritkuláshoz, súlyosabb esetben pedig a vérképzőrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedéséhez vezethet!

 

A gluténmentes diéta alapja, hogy minden olyan élelmiszert ki kell iktatni az étrendből, ami glutént tartalmaz. Ezek a következők: búza, zab, árpa, rozs, tönkölybúza, durumbúza, kuszkusz, bulglur, pászka, tritikale. Ezek helyettesítésére használhatók: burgonyaliszt, burgonyakeményítő, kukoricaliszt, kukoricakeményítő, kukoricapehely, kukoricadara, rizsliszt, amaránt, csicseriborsó és lisztje, hajdina, köles, szójabab és lisztje.

 

A gluténmentes Abonett termékek megalkotásakor kiemelt figyelmet fordítottunk a minőségre, illetve hogy ezek a kenyerek olyan gabonafélékből készüljenek, amelyeket a gluténmentes étrendet tartók (lisztérzékenyek, búzára allergiások) is fogyaszthatnak.

 

További előnyük, hogy

  • beszerzésük egyszerű, hiszen minden nagyobb hipermarketben megtalálhatók, nem kell értük a bioboltokat járni
  • olcsóbbak a gluténmentes kenyérkeverékből készült kenyérnél
  • nem jelent plusz terhet az elkészítésük és tárolásuk (a gluténmentes lisztből készült kenyér gyorsabban kiszárad)
  • önmagukban és szendvicsként is fogyaszthatóak
  • egyszerűen és gyorsan megrendelhetők az oldalunkon található webshopon keresztül

 

Egészséges ropogtatást kívánunk!