2015-05-13 16:31:04

Új, köleses finomság az Abonett-től!

A köles karrierje nem most kezdődött.
Már több mint 10 000 évvel a rizs elterjedése előtt a kínaiak legfőbb terménye volt.

Ázsiában és Afrikában ma is az alapélelmiszerek között szerepel… nem véletlenül!

A kis gabonagolyók élettani hatásai kiemelkedően pozitívak a bennük rejlő rengeteg ásványi anyag, nyomelem és vitamin miatt.

10 dkg köles összesen 550 mg kovasavat tartalmaz, ami segít fokozni a kötőszövetek rugalmasságát és ellenálló erejét, miközben fontos szerepet játszik a csontképzésben.

Ezen kívül sok más ásványi anyag is megtalálható a kölesben: vas, magnézium, foszfor, kálium, cink… és ezzel még nincs vége a sornak!

A kölesről általában:

  • könnyen emészthető, az egyetlen lúgos vegyhatású gabona
  • a magas kovasav-tartalom friss, sima bőrt és a ragyogóan egészséges és erős hajat eredményez
  • érdemes fogyasztani kötőszöveti gyengeség, visszeresség, aranyér, porckorong-sérülések, tartási problémák, vérellátási zavarok, szédülés, fáradtság, ekcéma, ízületi sérülések, ízületi gyulladások és allergiás panaszok esetén
  • a kovasav a fluorral együttesen gondoskodik az egészséges fogakról és az erős körmökről
  • magas B-vitamin tartalma miatt kiemelkedően jótékony hatást gyakorol az idegrendszerre
  • magas vastartalma (6,8 mg vas/10 dkg) miatt vashiány esetén is ajánlott
  • a kovasav megakadályozza az érelmeszesedést és visszaadja az elváltozott erek rugalmasságát, javítja ezzel a vérellátást és normalizálja a magas vérnyomást
  • a népi gyógyászatban ezeken felül még a szem és a lép gyógyszerének tartják, de vércukorszint-szabályozó és rákmegelőző hatása is ismert

Egészséges ropogtatást és jó étvágyat kívánunk az új Abonett köleses kenyérhez!