2015-10-13 13:32:20

Maradj formában ősszel is!

Odakint egyre hűvösebb van, érthető, ha nem lelkesedünk a sportolásért. Pedig a rendszeres mozgásra ilyenkor különösen nagy szükség van fittségünk és jó közérzetünk megőrzéséhez.

Úgy tűnik, az idei évre búcsút mondhatunk a jó időnek. Egyre gyakrabban csökken 10 fok alá a hőmérséklet, nem csoda, hogy a lakásban kialakított meleg kuckót a legtöbben nem szívesen hagyják el. Pedig fontos megőrizni a nyári aktív időszak lendületét, mert egy több hónapos kihagyás rosszabb közérzetben és pluszkilókban mutatkozhat meg.

Az ilyenkor szokásos alapfogásokon túl – mint a melegebb öltözet vagy a kiadós bemelegítés – néhány motivációs eszköz is segíthet, hogy mozgásban maradjunk. Érdemes például napi vagy legalább heti rutinná tenni a sportolást, és ha van rá lehetőség, csapatban edzeni, hiszen a lelkesedés ragadós.

Egy másik lehetőség, ha a nappalit edzőteremmé alakítjuk, és a négy fal között végezzük el kedvenc gyakorlatainkat. Ilyenkor fontos, hogy ütemezzük be napirendünkbe a mozgást, különben idővel elhagyjuk.

Szintén extra motivációt jelenthet egy frissen beszerzett, dizájnos sporteszköz is, vagy bármilyen újdonság, ami mozgásra sarkall. A fitten tartó kenyereiről és nasijairól ismert Abonett most épp ilyen aktivizáló nyereményekkel invitálja sportolásra vásárlóit. Egy vadi új sportdresszben vagy egy iPod-dal a fülben máris kellemesebb az a néhány kör vagy ismétléssorozat! De akkor is szívesebben vállalkozunk egy túrára vagy kisebb kirándulásra, ha van strapabíró kameránk, amellyel megörökíthetjük az élményt. Az ilyen alkalmak változatosabbá teszik a napi rutint, amivel elkerülhetjük az őszi levertséget is. Ne feledjük: sokkal egyszerűbb mozgásban maradni, mint újra mozgásba lendülni!

Ha te is játszanál, irány az abonett.hu/nyeroformaban oldal!