Szakértő válaszol

Andor Zsófi dietetikus

Kérdésed van az Abonett valamelyik termékével kapcsolatban?

Esetleg általános táplálkozási tanácsot szeretnél kérni?

Kérdezz, szakértőnk segít.

Piber Ildikó 2018.10.07. 19:23

Kedves Szakértő! Semilyen érzékenységem nincs, de 4-5 kg -ot le szeretnék adni a 70 kg- ból. De nem drasztikus gyorsasággal, mert 74 éves vagyok. Milyen kenyér és édes keksz fogyasztásat ájánlja? Köszönöm válaszát előre is!

Abonett

Kedves Ildikó!
Azokat az Abonett kenyereket ajánlom, melyeknek magas a rosttartalma, mivel ezek jobb telítő értékkel rendelkeznek a boltban kapható fehér kenyereknél.
Ilyen a natúr, a bio natúr, a búzacsírás, a korpás, a zabos és a rozsos kenyerünk. 
Az édes kekszeknél azokat válassza, melyeknek alacsony a cukortartalma és/vagy édesítőszerrel vannak ízesítve. 
De a legjobb választás, ha Ön készít házilag édes süteményeket cukorhelyettesítő segítségével - több édesítőszer használatánál a mellékíz elkerülhető.
Valamint a fehér liszt mellett használjon teljes kiőrlésű lisztet is.
A rendszeres mozgással az izomtömegét növelheti, mely jobb állóképességet és egészségi állapotot biztosít.
Üdvözlettel:
Andor Zsófia
Dietetikus

Enikő 2018.10.06. 23:14

Üdv! Inzulinrezisztenciát szeretnék megelőzni (pajzsmirigyes vagyok, ezért a glutént is visszafogom). Ha megelőzni szeretném a betegséget, hasznos, hogy ilyen kenyeret egyek?

Abonett

Kedves Enikő!
Javaslom, hogy mielőtt gluténmentes étrendbe kezd, vizsgáltassa ki magát, hogy tényleg szükséges-e ez a fajta diéta.
Gluténmentes étrendnél a gabonák kiiktatásával számos B vitamin félét kiiktatunk a táplálkozásunkból - a teljes kiőrlésű gabonák nagy mennyiségben tartalmaznak B vitamint, valamint rosttartalmuk kedvező élettani hatással bír.
Abban az esetben, ha Önnek indokolt a gluténmentes étrend, akkor négy féle Abonett kenyér közül választhat: kukoricás, bio kukoircás, köleses és gluténmentes. 
Az Abonett kenyerek kiválóan beilleszthetők a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásba, de figyeljen a mértékletességre, a megfelelő tápanyag válogatásra és  a rendszeres mozgásra!
Üdvözlettel:
Andor Zsófia
Dietetikus

koch kati 2018.09.08. 00:30

Kedves Szakértő! Azt szeretném megtudni, hogy foszfor diétába beilleszthető-e az Abonett...Szabad-e ennem, nem emeli a foszfor értéket? Köszönettel

Abonett

Kedves Kata!

Egyik kenyerünkben sem számottevő a foszfor mennyisége, így ezek bármikor beépíthetők az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásba. Összetételüket tekintve a búzacsírás (narancssárga zacskós) és a gluténmentes (kék zacskók) kenyereinkben van a legtöbb foszfor - de ezek sem számottevőek. 
 
Az alábbi ételek kerülendők magas foszfortartalmuk miatt: sajtok (különösen füstölt, trappista és kockasajtok), olajos halak, belsőségek (máj, velő), vadhúsok, olajos magvak (dió, mák, mogyoró, szotyola), száraz hüvelyesek (bab,  sárgaborsó, lencse), csokoládé, kakaó, búzakorpa, kóla.
 
Üdvözlettel: 
Andor Zsófia
Dietetikus

Ákos 2018.04.19. 15:57

Kedves Zsófia! Búzafehérje, tej, tojás fehérje allergia esetén melyik terméket lehet fogyasztani? Búza allergia nem egyenlő a gluténérzékenységgel, tehát nem tartalmazhat egyáltalán búzát nyomokban sem. Nagyon köszönöm a válaszát!

Abonett

Kedves Ákos!
A gluténmentes kenyereket tudom ajánlani, melyek a következők:

  1.  kukoricás (sárga zacskós),
  2.  bio kukoricás (sárga zacskós),
  3.  köleses (rózsaszín zacskós),
  4.  gluténmentes (kék zacskós). 


Üdvözlettel:
Andor Zsófia
dietetikus

Magyar Georgina 2018.03.28. 16:00

Kedves Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a gluténmentes Abonett termékek milyen sóval készülnek? Tartalmaznak jódot vagy sem? Köszönöm szépen!

Abonett

Kedves Georgina!

Jódmentes konyhasót használunk az összes Abonett kenyerünkhöz. 

Üdvözlettel:
Andor Zsófia
Dietetikus
Kérdezz Te is szakértőnktől!