hu
language
hu en it
Instagram
-
-
-
-
Szállítási díj
  felett ingyenes!

Hírek

Termék Visszahívás

Dátum: 2022-09-19

Tisztelt Vásárló!
Az Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g-os termékünket a megengedettnél magasabb aflatoxin tartalom gyanúja miatt visszahívjuk.
Tételazonosító / minőségmegőrzési idő lejárata: 24.10.2023
Termék EAN kódja: 5997148703625
Számlán szereplő cikkszám: KT01001


Kérjük, hogy a fenti azonosító adatokkal rendelkező megvásárolt terméket részünkre visszaküldeni szíveskedjen a 2740 Abony, Füzesér dűlő 16. postacímre, melynek a postaköltséget természetesen cégünk állja, valamint a visszárut kompenzálja.
Kérjük ezért, hogy további információkért vegye fel cégünkkel a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:
kereskedelem@abonett.hu
Tel: (+36-53) 560-020


A kellemetlenségért szíves elnézését kérjük.

Aflatoxin kisokos:

•    Mi az aflatoxin, miben fordul elő?

Az aflatoxin egy penészgomba által termelt kémiai anyag, amely gabonafélékben, gyümölcsökben, olajos magvakban, fűszerekben, valamint állati eredetű termékekben (nyerstej, hőkezelt tej, tejalapú termékek) fordulhat elő.

•    Mit tegyek, ha elfogyasztottam ilyet terméket, lehet egészségkárosodásom?


Hazánkban, így cégünknél az ellenőrzés rendszeres és folyamatos, amelynek eredményei azt mutatják, hogy megbetegedéssel, mérgezéssel hazai körülmények között nem kell számolni. Az akut aflatoxin-mérgezés kockázata rendkívül alacsony. Az aflatoxinhoz köthető tünetek csak jelentősebb dózisban vagy hosszútávon, tartós fogyasztás esetén jelenthetnek veszélyt.

•    Hogyan kerülhet bele az élelmiszerbe?

Az alapanyagokban a növénytermesztés, betakarítás és raktározás folyamán jelenhet meg az aflatoxinnal.

•    Miért nem lehet kiszűrni minden egyes tételből?

Az aflatoxin eloszlása az alapanyagban nem egyenletes, emellett a teljes körű kiszűrését befolyásolja a használt gyorstesztek kimutatási határa, érzékenysége is. Cégünk ezért nemcsak alapanyag-átvételi, hanem tárolás, felhasználás alatti rendszeres laborvizsgálatokat végez mind saját belső laboratóriumában, mind pedig akkreditált külső laboratóriumokban. Valamint az alapanyagok mellett gyakori, külső laboratórium által végzett késztermékvizsgálatokat is végeztetünk.

•    Minden egyes csomag fertőzött az adott gyártási tételből?

Nem minden csomag fertőzött, mivel a mikotoxin-vizsgálatokat (a mikotoxinok körébe tartozik az aflatoxin) csak roncsolásos módszerrel lehet megállapítani. Egy tételen belül, legyen az alapanyag vagy késztermék, a mikotoxinok döntően egyenetlen eloszlásúak.


(forrás: Mikotoxin kézikönyv, Neogen Harmadik kiadás; Az aflatoxin szennyezettség csökkentésének lehetőségei az élelmiszerláncban, Nébih)

Hírlevél