Hírek
Megújult az Abonett gluténmentes termékcsaládja
Dátum: 2019-04-14
Az Abonett ismét újdonságokat kínál a lisztérzékeny vagy más okból gluténmentes diétát követő vásárlóknak.
Az extrudált kenyerek piacvezető gyártója a legújabb táplálkozási trendeket követve és a vásárlói igényekhez igazodva fejleszti ki új termékeit. A cég folyamatosan bővíti kínálatát, az idén az Abonett gluténmentes termékcsaládja két taggal bővült, a gluténmentes szendvicsei pedig jól felismerhető csomagolásban, négy új ízzel jelennek meg. (A cég gluténmentes termékeinek AOECS regisztrációjuk van.)
A megújult GLUTÉNMENTES Abonett termékcsalád ízei:
Kukoricás, quinoával, kölessel, lenmaggal és zöldségekkel extrudált kenyér.
A BIO Abonett termékcsaládba tartozó tönkölybúzával, hajdinával és chia maggal extrudált kenyerek közül a két utóbbi íz egyben gluténmentes is.
Az eddig is közkedvelt gluténmentes extrudált kenyerek tehát nem szűntek meg, csak a vásárlói igényekre reagálva olyan magokkal dúsította az Abonett a termékeket, amelyeket „superfoodként” emlegetnek a táplálkozási szakértők, mert rendkívül értékes tápanyagokat adnak a szervezetnek.
Ilyen például a chia mag, ami gazdag omega3-ban és megakadályozza az erekben a plakkok kialakulását, így csökkenti a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát. Továbbá antioxidáns tartalma révén gátolja a szabadgyökök kialakulását és erősíti az immunrendszert.
A hajdina szintén antioxidáns tartalmú, valamint értékes fehérje, B -és E-vitamin forrás.
A quinoa szintén szuperegészséges növény, magas a fehérjetartalma, és gyulladáscsökkentő hatású.
E három magféleség élelmi rostokban gazdag, komplex szénhidrát, így lassan szívódik fel, és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Emellett sokféle ásványianyag tartalmuknak köszönhetően erősítik a csontozatot, fogakat, megelőzik a csontritkulást, valamint hozzájárulnak az izmok és idegek egészséges működéséhez.
Az újdonságok mellett a lenmagról se feledkezzünk meg, ami magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban, ásványi anyagokban és omega3-ban gazdag gabona. Ráadásul kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma.
Az Abonett a vásárlók igényei alapján folyamatosan fejleszti extrudált termékeit, amelyeknek az alábbiak a legfontosabb jellemzői:
- 100 %-ban természetes
- teljes kiőrlésű
- magas rosttartalmú
- alacsony kalóriatartalom – egy szelet csak 18 kcal!
- széles termékpaletta: 18 féle íz
- 5 gluténmentes kenyér, 4 gluténemtes szendvics, 3 bio termék és 6 klasszikus kenyér
Ebből fakadóan az Abonett
extrudált kenyerek sokféle diétás igény kielégítésére alkalmasak, így nagy
segítséget jelenthetnek alacsony
energiatartalmú, csökkentett só- és nátriumtartalmú, magas rosttartalmú,
gluténmentes és élesztőmentes étrendek összeállításában. A termékek azoknak
az egészségtudatos és a napi kalória bevitelre figyelő fogyasztóknak kínálnak
jó megoldást, akik a hagyományos kenyerek helyett alternatívát keresnek. A
megújult választék tehát nemcsak azoknak kedvez, akik kizárólag gluténmentesen
étkezhetnek, hanem mindenkinek, aki életmódváltást tervez, vagy csak egészségtudatosabban szeretne étkezni.