A felkockázott padlizsánt forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, ezután félretesszük egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben, szintén olívaol...
A felkockázott padlizsánt forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, ezután félretesszük egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben, szintén olívaolajon aranybarnára pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, ezután hozzáadjuk a megtisztított és szeletelt szárzellert is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Néhány percig karamellizáljuk, majd beletesszük a passzírozott paradicsomot. Forrást követően megkóstoljuk és ízléstől függően sóval, borssal, borecettel ízesítjük. Ezután adjuk hozzá a felezett koktélparadicsomot, az összevágott bazsalikomot és a kapribogyót, olívabogyót, mazsolát, majd alacsony lángon néhány percig forraljuk. Tálaláskor friss bazsalikommal és pirított fenyőmaggal díszítjük. Fogyaszthatjuk melegen kedvenc Abonett szeletünkkel szendvicskrémként vagy hagyhatjuk kihűlni és használhatjuk feltétként is!
A padlizsánról kevesen tudják, hogy valójában gyümölcs, de akárcsak a paradicsomot a konyhában zöldségként használjuk fel. Tápanyag összetétele, vitamin és ásványi anyag tartalma rendkívül értékes, viszont kalóriatartalma elhanyagolható (100g /25kcal). Érdekesség, hogy kis mennyiségben nikotint tartalmaz, ezért segítheti a dohányzásról való leszokást.
1 szelet extrudált kenyér 19 kcal.
Amennyiben betartod ezt a receptleírást 276,25 kalóriát fogyasztasz el (egy adag étel, 1 főre eső kalória mennyisége).