Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk ...
Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük míg a kiengedett leve el nem párolog. Ha már nincs alatta lé és pirul a hús, jöhet rá a reszelt sárgarépa, fokhagyma, a fűszerek és legvégén a paradicsom konzerv. Ezekből 25-30 perc alatt egy sűrű ragut főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vörösbort és további 10 percig főzzük. Felhevítjük az olaj másik felét, rászórjuk a lisztet, folyamatos kavarás mellett hozzáöntjük a külön felforralt tejet. Kis lángon, folyamatosan keverve 10-15 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Sütőedényünk alját kibéleljük Abonettel, majd rákanalazzuk a ragu felét. Ezt követi megint egy réteg Abonett, amit a besamellel kenünk meg vékonyan. Ismét egy réteg Abonett, majd a ragu másik fele. Elfedjük egy újabb réteg Abonettel, megkenjük vékonyan a besamellel és jó gazdagon megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal. 170 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
A lasagne olasz eredetű rakott tésztaétel, mely készülhet hússal, zöldségekkel, akár túróval is. Nem kell ragaszkodni a lasagne tésztához, tehetünk bele lebbencs vagy csusza tésztát, de még Abonett szeleteket is. Ez utóbbival egy könnyebb, diétába jobban beilleszthető, akár gluténmentes változatot készíthetünk, így nem kell lemondanunk az Itáliát idéző ízélményről.
1 szelet extrudált kenyér 19 kcal.
Amennyiben betartod ezt a receptleírást 662 kalóriát fogyasztasz el (egy adag étel, 1 főre eső kalória mennyisége).