A halszeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, majd forró
serpenyőben, kevés olívaolajon körbesütjük, majd egyből egy tepsibe helyezzük
pihenni. Ezala...
A halszeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, majd forró
serpenyőben, kevés olívaolajon körbesütjük, majd egyből egy tepsibe helyezzük
pihenni. Ezalatt aprítóban ledaráljuk az Abonettet, sózzuk, borsozzuk,
hozzáadjuk a fokhagymát, az egész lime héját, majd a pestot, végül annyi vizet,
hogy kézzel formázható állagot kapjunk. A kész masszát a halszeletek tetején
elosztjuk és kenőkéssel vagy spatulával szépen elsimítjuk. A sütőt 170 fokra és
felülről grillezésre állítjuk, ha ilyen funkció nincs, akkor légkeverésre és kb.
8-10 perc alatt készre sütjük a halakat.
A tőkehal amellett, hogy nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, különösen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, külön említésre méltó B3, B6 és B12-vitamin, D-vitamin, valamint omega-3 zsírsav tartalma. Fogyasztása csökkenti a szív és érrendszeri problémák kialakulását, hozzájárul az erős csontok, a haj és a bőr egészségének megőrzéséhez.
1 szelet extrudált kenyér 19 kcal.
Amennyiben betartod ezt a receptleírást 384 kalóriát fogyasztasz el (egy adag étel, 1 főre eső kalória mennyisége).