A finomra vágott hagymát olívaolajon üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk a kockázott húst, amit addig pirítunk, amíg a lé el nem
párolog alóla, majd fe...
A finomra vágott hagymát olívaolajon üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk a kockázott húst, amit addig pirítunk, amíg a lé el nem
párolog alóla, majd felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és a
babérlevéllel ízesítjük. Mikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a
felszeletelt répát és a gombát, majd felengedjük vízzel majd a tejszínnel.
Mikor már majdnem puha, a tűzhelyet takarékra vesszük és beleszórjuk a
zöldborsót. Innentől nagyjából még 10 percig főzzük, mialatt elkészítjük a
gombócot.
Az apróra tört Abonettre ráütjük a tojást, sózzuk és
beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és elkeverjük. A galuska tésztánál
kicsit sűrűbb masszát kell kapjunk, amiből diónyi gombócokat szaggatunk a
forrásban lévő levesbe.
Ahogy feljöttek a gombócok, a levesünk kész is.
Tálaláskor vágott újhagyma zöldjével szórjuk meg és ízlés szerint citromot
csepegtethetünk bele.
Egy tányér meleg zöldségekkel teli leves az egészséges táplálkozás meghatározó eleme, hiszen magas a rost-, vitamin- és ásványianyag tartalma. Diétába is remekül beilleszthető, hiszen alacsony kalóriatartalma ellenére, hamar teltségérzetet ad, nem mellékesen a folyadékpótlásra is nagyszerű alternatíva.
1 szelet extrudált kenyér 19 kcal.
Amennyiben betartod ezt a receptleírást 392 kalóriát fogyasztasz el (egy adag étel, 1 főre eső kalória mennyisége).